Brantax - engineering survey

underwater, underground
and surface investigation

Prospectiune seismica


Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /homepages/43/d432186193/htdocs/brantaxro/wp-content/plugins/subpage-listing/subpage-listing.php on line 35
Inapoi la pagina anterioara

Prospectiune seismica

Prospectiunea seismica este de departe cea mai importanta metoda geofizica in termeni de cheltuieli si resurse umane implicate. Predominanta ei se datoreza acuratetii si rezolutiei inalte si a adancimii de penetrare foarte bune. Seismica are importanta in explorarea apei freatice si in proiecte de inginerie civila, in special pentru aflarea adancimii fundamentului cristalin pentru constructia de cladiri mari, baraje, autostrazi si investigatii portuare. Seismica este o metoda buna in detectarea diferitelor particularitati ale subsolului, date necesare implementarii unor proiecte ingineresti.

Seismicaseismica99_seismic-geophysic-geofizica_1299_seismic-geophysic-geofizica_15IMG_7618

In ciuda faptului ca seismica este o metoda indirecta, majoritatea lucrarilor seismice constau in obtinerea unui profil geologic corelabil cu informatii directe. Deasemenea, in investigatiile hidrogeotehnice, cartarea resurselor de apa si alte studii ce necesita cunoasterea amanuntita a structurii subsolului, se obtin informatii importante din datele seismice.

Aplicatii ale prospectiunii seismice:

Metodele de investigare seismica :

Alte metode utilizate in prospectiuni geofizice: