Brantax - engineering survey

underwater, underground
and surface investigation

Experienta


Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /homepages/43/d432186193/htdocs/brantaxro/wp-content/plugins/subpage-listing/subpage-listing.php on line 35
Inapoi la pagina anterioara

Experienta

Firma noastra are o experienta de peste 10 ani in proiecte de cercetare si investigatii geofizice, geotehnice si topografice. Permanent facem investitii in echipament si soft specializat pentru a putea raspunde cat mai bine provocarilor aparute pe o pieta din ce in ce mai dinamica. Mai jos va prezentam o parte din metodele utilizate in proiectele la care am participat:


Tomografie geoelectricaMasuratori geoelectrice in curent continuu, utilizand dispozitiv multielectrod. Investigatiile s-au realizat pe un poligon de testare detinut de firma noastra. In cadrul proiectului s-a urmarit testarea unui nou echipament de masura prin utilizarea mai multor dipozitive: Wenner, Schlumberger, Dipol-Dipol, Pol-Dipol, Pol-Pol si gradient. Pe acest poligon desfasuram periodic diferite teste pentru determinarea celor mai bune metode de masura aplicabile in diferite situatii.

SeismicaO serie de masuratori seismice prin petoda MASW realizate in mediu urban – Bucuresti. Masuratorile au contribuit la completarea caracterizarii geotehnice a stratelor geologice interceptate de foraje. Tinand seama de traficul auto foarte intens din zona urbana, masuratorile seismice s-au desfasurat noaptea eleiminand astfel o serie de influente nefavorabile.

Masuratori geoelectriceMasuratori geoelectrice prin utilizarea unui dispozitiv multielectrod – tomografie electrica. Cu datele obtinute s-a realizat sectiunea geoelectrica caracteristica zonei investigate. Interpretarea geologica a datelor geoelectrice s-a realizat avand la baza informatii directe provenite din forajele geotehnice realizate in cadrul aceluias proiect.

Seismica dawnholeMasuratori seismice dawnhole pentru determinarea vitezelor undelor Vs si Vp caracteristice stratelor traversate de foraje. Forajele investigate au fost special preparate pentru astfel de masuratori. Datele obtinute au contribuit la calcularea parametrilor geotehnici specifici rocilor interceptate.

Masuratori geoelectriceMasuratori geoelectrice in curent continuu, rezistivitate si PI, utilizand dispozitiv multielectrod – tomografie electrica. Datele achizitionate au fost prelucrate ulterior cu soft specializat si s-au determinat conditiilor geologice ce caracterizeaza depozitul de minerale utile cercetat.

Masuratori topograficeMasuratori topografice in cadrul unei platforme industriale de asamblare. Masuratorile au avut drept scop verificarea si calibrarea echipamentelor de productie. Preciziile de masura solicitate au impus echipamente si tehnici topografice speciale.

SeismicaMasuratori seismice prin metoda MASW realizate in perimetrul lacului Beibugeac. Masuratorile au fost realizate in scop de cercetare si calibrare a metodei de masura utilizand soft specializat de prelucrare a datelor de achizitie.

HidrogeologicStudiu hidrogeologic pentru caracterizarea conditiilor hidrogeologice naturale din apropierea lacului Beibugeac. Proiectarea forajelor piezometrice a avut la baza investigatiile geofizice realizate in etapa precedenta.

Hidrogeologic Hidrogeologic Hidrogeologic Hidrogeologic Hidrogeologic

Geoelectric WennerMasuratori geoelectrice in curent continuu, utilizand un dispozitiv Wenner, pentru determinarea rezistivitatilor caracteristice pachetului de roca din incinta unor statii de transformare.

 

Masuratori electromagneticeNumeroase situri investigate, utilizand metode electromagnetice, pentru punerea in evidenta a retelelor de utilitati ingropate. Prin procesarea datelor inregistrate se realizeaza harta retelelor de utilitati ingropate si se iau masurile necesare evitarii unor accidente nedorite.

Masuratori electromagnetice Masuratori electromagnetice Masuratori electromagnetice Masuratori electromagnetice Masuratori electromagnetice Masuratori electromagnetice Masuratori electromagnetice Masuratori electromagnetice Masuratori electromagnetice Masuratori electromagnetice Masuratori electromagnetice Masuratori electromagnetice Masuratori electromagnetice Masuratori electromagnetice Masuratori electromagnetice Masuratori electromagnetice Masuratori electromagnetice Masuratori electromagnetice Masuratori electromagnetice Masuratori electromagnetice

 

 

BatimetrieMasuratori batimetrice pentru caracterizarea topografica a bazinelor de ancorare din port Constanta. Hartile batimetrice obtinute dupa procesare datelor au scos in evidenta zonele ce necesita lucrari de dragare.

GeotehnicaStudiu geotehnic si geofizic pentru stabilirea parametrilor geotehnici locali pe un sit aflat in apropierea localitatii Calarasi.  In baza studiilor s-a realizat proiectul de dezvoltare locala propus de investitor.

 

Geoelectric SEV DornaInvestigatii geoelectrice in curent continuu utilizand metoda Sondajului Electric Vertical (SEV) cu dispozitiv Schlumberger. Explorarea a urmarit localizarea unor izvoare de apa minerala si identificarea celei mai bune pozitionari a forajelor de cercetare.

Ftotografie aerianaNumeroase zboruri pentru achizitia de fotografii aeriene utilizand aeronava de mici dimensiuni. Cu imaginile achizitionate s-au realizat ortofotoplanurile si modelul 3D al suprafetei terenului (DSM) pentru zona survolata.

MagnetismMasuratori magnetice in vederea realizarii hartii campului magnetic total si de variatie a gradientului vertical intr-un proiect pentru punerea in evidenta a depozitelor de minerale utile. Pe baza acestor harti s-au proiectat si executat investigatii geoelectrice de rezistivitate si PI.

Beibugeac_Topografie_1Masuratori topografice si investigatii geofizice ce fac parte dintr-un studiu mai amplu ce priveste conditiile hidrogeologice locale din zona lacului Beibugeac, Judetul Tulcea. In acest proiect s-au realizat mai multe profile geoelectrice in curent continuu utilizand dispozitivul multielectrod. S-au realizat de asemenea si fotografii aeriene oblice si panoramice.

Fotografie aeriana_industrial_1Fotografii aeriene in spatiu industrial realizate cu drona. Imaginile aeriene au fost captate de la altitudinea de 200 m din mai multe unghiuri astfel incat beneficiarul sa poata avea o perspectiva de ansamblu asupra santierului. S-au realizat si filmari aeriene de ansamblu cu rol informativ.

Canal Dunare_topografie_1Masuratori geofizice de rezistivitate utilizand dispozitiv multielectrod si masuratori topografice si batimetrice. Investigatiile au avut drept scop determinarea conditiilor ce au favorizat aparitia alunecarii de teren pe malul canalului de navigare Dunare-Marea Neagra. Rezultatele au fost corelate cu informatiile directe provenite din forajele geotehnice.

Braila_Topografie_1Masuratori topografice de precizie pentru determinarea paralelismului si a inclinatiei caii de lansare a navelor de mare tonaj. Pentru aceste masuratori s-au utilizat statii totale de mare precizie si GPS RTK. Masuratorile s-au realizat pe catarge care modelau filele caii de lansare.

Fotografie aeriana_ortofoto_2Fotografie aeriana pentru sustinerea lucrarilor de explorare geofizica. Utilizand fotografiile aeriene impreuna cu puncte de control la sol s-a realizat modelul digital al terenului (DTM) si un plan de situatie local. Datele au fost utilizate pentru amplasarea lucrarilor geofizice in spatiu si aplicarea corectiilor topografice la sectiunile de rezistivitate.

Petrobrazi_electromagnetic_1Investigatii geofizice pentru detectarea retelelor electrice, conducte si utilitati ingropate. Datorita densitatii mari de retele si obiecte metalice ingropate s-au utilizat doua metode de investigatie: electromagnetic pe domeniu de timp si inductie electromagnetica. Pentru obiecte de suprafata s-a utilizat detectorul de metale.

Fotografie aeriana_drona_6La inceputul anului 2014, Brantax achizitioneaza prima drona, un quadrocopter, capabila sa realizeze fotografii aeriene de la mare inaltime – 2000 m. Drona va fi utilizata pentru sustinerea lucrarilor topografice – planuri de situatie, modelul digital al terenului (DTM, DEN, DSM), cadastru general, cdastru agricol etc – precum si in proiecte de infrastructura, cai de comunicatii, transport energie electrica, proiecte imobiliare, prospectiuni geofizice si geologice etc.

Giurgiu_Batimetrie_1Investigatii geofizice, masuratori topografice si studii geotehnice pentru studiul de fezabilitate privind oportunitatea construirii unor depozite de cereale pe malul Dunarii. Urmare a studiilor realizate beneficiarul poate lua deciziile corecte privind viitoarele investitii.

Prahova_Geoelectric_2Investigatii geofizice prin metoge geoelectrice in varianta multielectrod pentru determinarea planului de alunecare la o serie de locatii situate in judetul Prahova. Pentru pozitionarea in spatiu a profilelor geofizice si pentru aplicarea corectiilor topografice s-a utilizat aparatura GPS RTK. Datele rezultate au fost corelate ulterior cu informatiile obtinute din forajele hidrogeologice.

Prahova_sectiune geoelectrica_4 Prahova_sectiune geoelectrica_3 Prahova_sectiune geoelectrica_2 Prahova_sectiune geoelectrica_1

 

 

Braila_Batimetrie_4Masuratori topografice si batimetrice realizate pentru actualizarea situatiei caii de lansare a navelor de mare tonaj din cadrul santierului naval de la Braila. Datorita curentilor puternici ai Dunarii periodic sunt aduse aluviuni ce colmateaza calea de lansare. Urmarea a investigatiilor s-a realizat harta curbelor batimetrice si numeroase profile transversale si longitudinale.

IMG_2151Masuratori georadar (GPR) pentru verificarea si analiza succesiunii de straturi asfaltice la autostrada Timisoara-Arad. Deoarece adancimea de investigatie urmarita a fost de maxim 30 cm s-a utilizat o antena de 2  Ghz capabila sa redea, la o rezolutie foarte buna, succesiunea de straturi asfaltice.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofiziceStudii geofizice pentru determinarea conditiilor geologice locale utilizand tomografia electrica si seismica de refractie. Investigatiile au fost realizate in poligonul propriu. Rezultatele investigatiilor au fost utilizate pentru analiza comparativa a celor doua metode utilizate.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofiziceMasuratori topo-batimetrice pentru stabilirea conditiilor topografice locale din apropierea statiei de pompare Facaeni. Topografia accidentata a terenului terestru si sub apa a impus acordarea unei atentii deosebite la detalii, mai ales in zona centrala care prezenta o acumulare dezordonata de bolovani. Lucrarea serveste drept suport pentru proiectarea lucrarilor de stabilizare a malurilor si a sistemului de pompare.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofiziceInvestigatii geofizice in M-tii Retezet prin metoge geoelectrice in curent continuu – tomografie electrica. Masuratorile au fost realizate in cadrul proiectului de cercetare a corpurilor de permafrost desfasurat de catre Facutatea de Geografie, Bucuresti. Deoarece profilele au fost pozitionate pe zone cu grohotis, realizarea unei bune prizari electrice a fost principala provocare. Urmeaza ca rezultatele acestor investigatii sa fie analizate si corelate cu alte informatii de catre membrii echipei de cercetare din cadrul Universitatii Bucuresti.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofiziceInvestigatii geofizice pentru detectarea de bombe neexplodate in cadrul unui proiect de dezvloltare parc fotovoltaic. Terenul fiind situat in apropierea unui fost aerodrom, utilizat in cel de al II-lea Razboi Mondial, existau sanse mari ca obiectivul sa fi fost bombardat. Urmare a investigatiilor geofizice s-au depistat locatiile munitiei neexplodate si astfel s-au inlaturat pericolele eminente de explozie necontrolata. Munitia a fost ridicata de catre personal calificat apartinand ISU Prahova.

UXO UXO UXO DSCN2020UXO

 

 

BTX_event_evenimente_1

Participare in cadrul Targului International de Energii Regenerabile si

Eficienta Energetica in Constructii, RoEnergy South-East Europe Bucuresti 2013, editia a III-a desfasurat in cadrul Romaero Baneasa. Manifestarea este caracterizata ca fiind „cel mai important targ de energii regenerabile din Romania, companiile provin din solar fotovoltaic, bioenergie ( biomasa, biocombustibili, biogaz), energie eoliana, hidroenergie, infrastructura energetica, eficienta energetica in constructii.” – http://bucuresti.roenergy.eu

BTX_event_evenimente_5 BTX_event_evenimente_4 BTX_event_evenimente_3 BTX_event_evenimente_2

 

 

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofiziceScanare geofizica prin metode electromagnetice in domeniu de timp pentru detectarea obiectelor metalice ingropate in vederea demararilor lucrarilor de constructie la doua parcuri fotovoltaice in apropiere de localitatea Brasov. Urmare a scanarii efectuate s-a detectat si localizat o retea de conducte de transport produse petroliere apartinand companiei CONPET. Aceasta retea nu figura pe hartile initiale si astfel s-a reusit evitarea unor posibile probleme ce pot aparea in timpul constructiei sau in peroada de exploatare a parcului fotovoltaic.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofiziceInvestigatii geoelectrice pentru stabilirea conditiilor geologice si hidrogeologice locale din imediata apropiere a danei port Oltenita. S-au executat mai multe profile geoelectrice atat pe uscat cat si pe apa in sistem multielectrod. Pe unele locatii rezultatele au fost clare si interpretabile dar au existat loctaii in unde semnalul geofizic a fost puternic perturbat de elemente artificiale ingropate sau de suprafata: cale ferata, ratele electrice, barje andocate. Rezultatele obtinute au ajutat la finalizarea si completarea imaginii structurii geologice locale.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofiziceDezvoltarea si proiectarea unui parc fotovoltaic tine cont, mai ales in zone predominant periculoase aflate in jurul localitatii Ploiesti, de existenta posibilelor bombe neexplodate ingropate. Prin metode geofizice am realizat o scanare electromagnetica pe patru canale si s-a realizat harta locatiilor posibilelor bombe neexplodate. In urma decontaminarii s-au extras cinci bombe neexplodate de calibru 105 mm si numeroase fragmente, unele inca periculoase.

94_electromagnetic-geophysic-geofizica_UXO_27 94_electromagnetic-geophysic-geofizica_UXO_18 94_electromagnetic-geophysic-geofizica_UXO_12 94_electromagnetic-geophysic-geofizica_UXO_11 94_electromagnetic-geophysic-geofizica_UXO_3

 

 

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofiziceCartarea retelei electrice si de utilitati ingropate in vederea evitarii producerii unor accidente si pagube in timpul executarii forajelor de cercetare. Deoarece terenul supus investigatiei a fost situat intr-o incinta industriala, prezenta numeroaselor elemente metalice a facut imposibila utilizarea echipamentului electromagnetic pe domeniu de timp si a  metodei gradient magnetic vertical. De asemenea investigatiile georadar (GPR) au fost imposibil de utilizat deoarece suprafata terenului prezenta numeroase deformatii si stratul de bolovani si pietris de la suprafata a impiedicat receptarea unui semnal coerent si interpretabil. In aceste conditii s-a utilizat numai locatorul electrtomagnetic cu inductie de semnal pe diferite frecvente. Rezultatele au fost foarte bune si s-a evitat strapungerea unor cabluri electrice pasive si active si a reteleor de conducte.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofiziceInvestigatii prin metoda gradient magnetic vertical pentru identificarea si pozitionarea obiectelor metalice ingropate. Deoarece terenul prezenta numeroase anomalii s-a recurs si la utilizarea echipamentului de locare electromagnetica pe semnal activ si locator electromagnetic pasiv. In aceste conditii s-a identificat linia electrica ce subtraversa perimetrul si s-au identificat blocurile de beton armat ingropate. Pentru terenurile care prezinta un grad mare de zgomot electromagnetic, rezultat al prezentei numeroaselor obiecte metalice ingropate, recomandam utilizarea mai multor metode complementare pentru a disemina semnalul geofizic de interes. Pozitionarea profilelor a fost realizata cu GPS RTK de mare precizie.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofiziceMasuratori electromagnetice pentru evidentierea obiectelor metalice ingropateutilitati, UXO, obiecte necunoscute – in vederea evitarii unor posibile accidente produse in timpul desfasurarii lucrarilor ingineresti. Pentru investigarea perimetrului de 16 ha s-a utilizat instrumentul EM61MK2 deosebit de eficient pentru astfel de explorari si GPS RTK cu precizie ridicata pentru stabilirea exacta a traseelor de masura. Rezultatul acestor investigatii a pus in evidenta zone cu potential ridicat de pericol pentru desfasurarea sapaturilor sau forajelor de cercetare.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofiziceInvestigatii geoelectrice, mai exact tomografie electrica, pentru stabilirea conditiilor geologice si hidrogeologice locale care au favorizat producerea unei alunecari de teren pe drumul national DN6B, Stoina-Hurezani. Investigatiile au pus in evidenta un posibil plan de alunecare si conditiile geologice particulare din zona studiata. Aceste investigatii au ajutat la proiectarea viitoarelor forajele geotehnice si la proiectarea lucrarilor de stabilizare a terenului.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofiziceSectiuni de tomografie electrica pentru caracterizarea conditiilor geologice locale din zona de dezvoltare a unui parc eolian. Pentru stabilirea exacta a conditiilor geologice s-au proiectat si executat profile geoelectrice in cruce centrate pe axul turnurilor eoliene. Rezultatul investigatiilor a ajutat la proiectarea forajelor geotehnice si a fundatiilor viitoarelor turnuri eoliene.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofiziceCercetare geofizica prin metoda tomografiei electrice pentru evidentierea unui canal de colectare a apei pluviale aflat sub o viitoare autostrada. Pentru aceasta cercetare s-au utilizat trei dispozitive de masura – Schlumberger, Wenner si Dipol-Dipol. Rezultatele sunt deosebit de concludente si confirma eficienta utilizarii dispozitivelor geoelectrice pentru identificarea utilitatilor ingropate si a caracteristicilor geologice particulare ale sitului investigat.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofiziceTomografie geoelectrica pentru identificarea conditiilor geologice si hidrogeologice locale ce au favorizat producerea unor alunecari de teren ce pun in pericol stabilitatea viitoarelor lucrari dezvoltate in zona de cercetare. Sectiunile geoelectrice au ajutat la identificarea caracteristicilor planului de alunecare si stabilirea masurilor de stabilizare a terenului. Lucrarea a presupus explorarea prin profile transversale si longitudinale a unui aliniament de peste 8 km de autostrada, cu zone intens circulate. In aceste conditii a fost necesar ca anumite profile sa se execute pe timp de noapte pentru a nu perturba desfasurarea lucrarilor si a circulatiei.

6_Geoelectric waterInvestigatii geoelectrice pentru identificarea si caracterizarea conditiilor geologice locale aflate in zona de subtraversare a Dunarii cu foraje orizontale dirijate. Masuratorile geoelectrice s-au desfasurat pe apa utilizand cabluri si dispozitive special concepute pentru acest gen de lucrari. Luand in calcul caracteristicile Dunarii in zona de cercetare – latime de peste 500 m, viteza mare de curgere, navigatie intensa – masuratorile geoelectrice s-au executat in varianta Sondaj Electric Vertical (SEV) utilizand doua ambarcatiuni. Localizarea exacta a pozitiei SEV-ului a fost realizata cu GPS RTK de mare precizie iar adancimea apei a fost masurata utilizand sonar Ohmex. Rezultatele acestor investigatii s-au concretizat intr-o sectiune geologica interpretativa necesara proiectarii viitoarelor foraje orizontale dirijate.

2012_5_Batimetrie GiurgiuMasuratori batimetrice pentru alcatuirea hartii batimetrice pe un sector al Dunarii cuprins intre Comasca (Romania) si Marten (Bulgaria). Conform cerintelor lucrarii masuratorile s-au executat pe aliniamente predefinite utilizand aparatura Ohmex si GPS GNSS. Compensarea datelor topografice s-a realizat prin conectare la reteaua ROMPOS.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofizice Masuratori ale variatiei gradientului magnetic vertical in vederea identificarii obiectelor metalice ascunse (ingropate sau scufundate) aflate pe aliniamentul forajului orizontal dirijat ce subtraverseaza Dunarea intre Romania si Bulgaria. Pentru pozitionarea absoluta a masuratorilor s-a utilizat echipament GPS Stonex GNSS cu precizie ridicata. Echipamentul de masura a fost izolat magnetic fata de restul barcii astfel incat sa nu existe influente provocate de ambarcatiune.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofizice Investigatii georadar (GPR) pentru identificarea unor elemente din reteaua de canalizare din cadrul aeroportului militar Deveselu, Romania. Lucarile au presupus depistarea si marcarea direct pe locatie ale elementelor cautate. In acest sens a fost necesara calibrarea echipamentului de lucru astfel incat sa raspunda cat mai bine acestor cerinte. Rezultatele obtinute au confirmat existenta unor elemente ingropate din reteaua de canalizare.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofizice Investigatii geoelectrice prin metoda Sondaj Electric Vertical (SEV) si tomografie electrica (multielectrod) pentru identificarea conditiilor geologice locale ce au condus la favorizarea declansarii unor alunecari de teren in apropierea localitatii Aciliu, Jud. Sibiu. In paralel cu studiile geofizice s-au executat si investigatii geotehnice cu penetrari dinamice. Rezultatele acestor studii au fost deosebit de concludente si s-au concretizat in sectiuni longitudinale si transversale ce delimiteaza planul de alunecare.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofizice Investigatii georadar (GPR) si camp magnetic natural in vederea identificarii retelelor de utilitati ingropate. Terenul supus investigatiei se afla pe locatia unei foste incinte industriale avand sanse mari sa existe retele de utilitati active sau abandonate. Suprafata terenului a fost alcatuita din arocamente si moloz facand dificile masuratorile georadar in conditii optime. In aceste conditii s-au realizat investigatii suplimentare prin metode magnetice in camp natural.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofiziceInvestigatii georadar (GPR) pe aeroportul Baneasa pentru identificarea conditiilor actuale ale caii de rulare si platformei de stationare aeronave. In acest proiect s-a utilizat o antena georadar cu frecventa de 900 MHz ce a permis punerea in evidenta a stratelor, discontinuitatilor, fisurilor si utilitatilor in conditii foarte bune. Datorita conditiilor de aeroport lucrarile s-au desfasurat pe timpul noptii, cand traficul aerian a fost interupt. Pozitionarea profilelor pe planurile existente s-a realizat cu tehnologie GPS cu legatura la reteaua ROMPOS.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofizice Investigatii geofizice prin metode geoelectrice in curent continuu – Sondaj Electric Vertical (SEV) si multielectrod (tomografie electrica) pentru identificarea conditiilor geologice si hidrogeologice locale in proiectul de subtraversare a raului Gauja, Letonia. Interpretarea sectiunilor geoelectrice coraborate cu informatiile geologice provenite din foraje au condus la realizarea unor sectiuni geologice ce sustin proiectarea forajelor orizontale dirijate in conditii de siguranta. *

2011_13Masuratori topografice in vederea realizarii planurilor de situatie detaliate pe o serie de perimetre situate in localitatile Mircea Voda, Corabia, Ploiesti, Giurgiu, Facaeni, Isalnita, Constanta.

2011_12 Achizitia si montarea turnurilor meteo ce urmeaza sa furnizeze date bankabile pentru viitoarele proiecte eoliene din perimetrul Pantelimon-Nistoresti-Siriu, Judetul Constanta. In cadrul acestui proiect echipa Brantax urmeaza sa asigure mentenanta si culegerea datelor meteo pe toata perioada functionarii turnurilor meteo.

2011_11Asistenta topografica permanenta pe siturile de parcuri eoliene din Valea Nucarilor si Iazurile – Judetul Tulcea, Insuratei – Judetul Galati. Echipa a raspuns tuturor solicitarilor aparute intr-o astfel de lucrare.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofiziceInvestigatii georadar in localitatile Alexandria si Giurgiu pentru identificarea retelei de utilitati ingropate aflate sub asfalt – drum si trotuar. S-au executat o serie de profile longitudinale si transversale astfel incat zona sa fie scanata complet. Pentru pozitionarea exacta a profilelor pe plan s-a utilizat tehnologie GPS cu legatura la reteaua ROMPOS.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofiziceInvestigatii georadar (GPR) si multielectrod (tomografie electrica) pentru stabilirea conditiilor geologice locale si prevenirii interceptarii unor posibile ramasite arheologice din regiunea Minden-Lübbecke, Germania. Deoarece investigatiile georadar au caracter nedistructiv si neinvaziv sunt adeseori preferate in cercetarile arheologice si pot aduce contributii importante in cunoasterea cat mai exacta a conditiilor locale. In functie de aspectele sitului arheologic se mai pot utiliza cu succes metode ca: gradient magnetic vertical, tomografie electrica 2D sau 3D, harti cu variatia rezistivitatii aparente. *

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofizice Executarea unei serii de investigatii geoelectrice in lungul caii ferate Gadalin-Suceava in vederea stabilirii conditiilor propagarii curentilor electrici subterani in imediata apropiere a caii ferate. Proiectul face parte din planul de extindere a liniilor de transport a energiei electrice de inalta tensiune.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofizice Studiu geoelectric pentru determinarea extinderii lentilei de pegmatit cu spodumen, Valea Contului, Judetul Sibiu. Informatiile geofizice au completat informatiile istorice existente in arhivele miniere si au permis o prima interpretare 3D a lentilei de material util. In functie de rezultatele forajelor geologice de cercetare, proiectul poate prevedea extinderea explorarilor geofizice si cu alte metode.

2011_6 Masuratori batimetrice si topografice in lunca Dunarii realizate in cadrul proiectului de “Reconstructie ecologica”, Balta Geraiului, Judetul Olt. Datorita complexitatii terenului, masuratorile s-au realizat utilizand doua tipuri de ambarcatiuni – pentru Dunare si pentru canalele secundare. Datele obtinute au completat cu success datele LIDAR furnizate de beneficiar.

2011_5 Masuratori batimetrice pe raurile Somesul Mare si Somesul Mic in cadrul proiectului de realizare a hartilor de hazard la inundatii si a planului pentru prevenirea, protectia si diminuarea efectelor inundatiilor. Experienta acumulata in cadrul altor proiecte asemanatoare a condus la realizarea intregii investigatii intr-un timp scurt si cu rezultate foarte bune. Datorita conditiilor de navigare dificile s-au utilizat trei tipuri de ambarcatiuni si un GPS RTK conectat la amplificator-repetor de semnal radio.

2011_4 Ca urmare a studiului de prefezabilitate privind conditiile de dezvoltare a unor parcuri eoliene in cadrul sectorului Pantelimon-Nistoresti-Vulturu-Siriu, Judetul Constanta s-au realizat studii geotehnice si topografice pentru proiectul de achizitie si montare stalpi meteo. Proiectul prevede amplasarea a 5 stalpi meteo care sa acopere intreaga zona de interes.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofizice Monitorizare geofizica a gradului de compactare a terenului aparut in urma unor infiltratii din reteaua de canalizare regiunea Hanover, Germania. In acest caz s-au utilizat atat masuratori georadar (GPR) cat si geoelectrice prin utilizarea unui dispozitiv capacitiv (Ohmmaper). Datele au fost introduse in baza de date a proiectului si se urmareste evolutia anizotropiilor locale in timp. *

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofiziceExplorare geofizica prin metode geoelectrice in varianta Sondaj Electric Vertical (SEV) si multielectrod (tomografie electrica) realizata in cadrul proiectului de subtraversare a raurilor Warta si Kapier, Polonia. Conditiile dificile ale terenului (cursuri de apa, mlastini, vegetatie abundenta) au impus aplicarea unor masuri speciale pentru asigurarea achizitiei datelor. Datele au fost corectate si filtrate in postprocesare si s-au alcatuit sectiuni geoelectrice ce au pus in evidenta conditiile geologice locale. Sectiunile geologice astfel obtinute au ajutat la proiectarea forajelor orizontale dirijate de subtraversare a zonei de interes. *

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofiziceInvestigatii georadar (GPR) pentru identificarea conditiilor geologice locale ce au favorizat aparitia unor prabusiri ale terenului – regiunea Enzkreis, Germania. Urmare a acestor investigatii s-a reusit identificarea zonelor cu potential de prabusire si aplicarea unor masuri de prevenire a unor posibile dezastre. *

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofiziceInvestigatii electromagnetice (EM) in vederea punerii in evidenta a posibilelor bombe neexplodate (UXO) aflate sub calea de rulare si zone in dezvoltare de pe aeroportul din Zurich, Elvetia. Utilizand aceasta metoda se pot scana atat zone acoperite cu beton cat si zone cu vegetatie. Ca urmare a acestor investigatii rezulta o harta cu locatia posibilelor bombe neexplodate dar se pot pune in evidenta si retele de utilitati ingropate. *

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofizice Participare in calitete de supervizor pe lucrarile geofizice in cadrul proiectului de subtraversare a raului Daugava, Letonia. Lucrarile s-au realizat in conditii de iarna, cu pod de gheata pe rau. Rezultatele investigatiilor geofizice coraborate cu informatiile geologice din foraje au permis realizarea unei sectiuni geologice ce a ajutat la calibrarea instalatiei de foraj orizontal. *

2010_14 Studiu de prefezabilitate privind conditiile de dezvoltare ale unor parcuri eoliene in cadrul sectorului Pantelimon-Nistoresti-Vulturu-Siriu, Judetul Constanta. Studiul a presupus cercetarea zonei, realizarea modelului 3D al terenului, concatenarea informatiilor cadastrale, culegerea de informatii privind existenta altor proiecte si stadiul de dezvoltare, realizarea de planse si harti cu elemente de interes: linii electrice, zone de protectie (SCI, SPA, rezervatii si parcuri naturale), plan parcelar, drumuri, canalizari, etc.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofizice Participare in cadrul proiectului de cercetare privind posibilitatea construirii unui lac artificial in regiunea Voitsberg, Austria. S-a lucrat in conditii de iarna utilizand metode geoelectrice in varianta tomografie electrica (multielectrod). Rezultatele investigatiilor au condus la realizarea mai multor sectiuni geoelectrice ce au evidentiat structura geologica locala. S-au pus astfel in evidenta zonele de fisuratii, goluri subterane, limite de strat si anizotropii locale. *

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofizice Explorare geofizica pentru evidentierea conditiilor hidrogeologice locale in vederea extinderii captarilor de apa potabile din regiunea Baden, Elvetia. In cadrul proiectului s-au realizat o serie de profile geoelectrice in varianta tomografie electrica (multielectrod) si metoda Mise-a-la-Masse. Combinand aceste metode s-a reusit evidentierea traseului preferential de curgere a apelor subterane atat in plan orizontal cat si in adancime. Rezultatele au permis dirijarea lucrarilor de sapatura in vederea instalarii conductelor de captare. *

2010_11 Asistenta topografica in cadrul proiectului de dezvoltare parc eolian Agighiol, Valea Nucarilor si Iazurile, Judetul Tulcea si Pestera, Judetul Constanta. In cadrul acestui proiect s-a dispus prezenta permanenta a unei echipe topografice avand dotarea necesara: GPS RTK, Statie totala robotica, nivela optica, nivela laser.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofiziceExplorare geofizica pentru identificarea conditiilor litologice locale si depistarea de bombe neexplodate in cadrul perimetrului de lucru din Germania. Prin metoda geoelectrica in varianta multielectrod (tomografie electrica) s-au realizat o serie de sectiuni geoelectrice care au pus in evidenta succesiunea stratelor geologice si discontinuitatile existente. Pentru depistarea eventualelor bombe neexplodate s-a optat pentru varianta gradient magnetic vertical si s-au realizat harti cu variatia intensitatii campului magnetic. *

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofizice Investigatii geofizice prin metoda georadar (GPR) pentru identificarea si cartarea utilitatilor ingropate pe diferite locatii din Frankfurt, Saarburg, Wunstorf, Eichstetten, Germersheim – Germania. In functie de conditiile de lucru si cerintele beneficiarului, s-au utilizat mai multe tipuri de antene pe frecvente diferite. Rezultatele obtinute au permis realizarea de planuri cu traseul utilitatilor, adancimea de ingropare cat si estimarea diametrului conductelor. *

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofiziceStudii hidrogeofizice pentru evidentierea conditiilor hidrogeologice locale din cadrul perimetrului de investigare Dorna-Poiana Negri, Jud. Suceava. Datorita conditiilor geomorfologice deosebite s-au luat masuri speciale pentru a asigura o buna calitate a datelor inregistrate. Rezultatele acestor studii au permis alegerea unor noi locatii pentru executarea de foraje pentru extractia de ape minerale. S-au utilizat metode geoelectrice in varianta Sondaj Electric Vertical (SEV), tomografie electrica si Mise-a-la-Masse.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofiziceStudii geofizice pentru identificarea utilitatilor ingropate (conducte apa, gaz, canalizare, linii electrice) in cadrul unor proiecte de dezvoltare de supermarketuri – Bucuresti (Doina, Morarilor, Moinesti), Medgidia si Ploiesti. In cadrul acestor proiecte s-au executat masuratori de gradient magnetic vertical, profilare geoelectrica si georadar.

2010_6 Studii geotehnice pentru dezvoltarea de parcuri industriale sau supermarketuri in localitatile Constanta, Giurgiu, Ploiesti. S-au realizat foraje geotehnice cu prelevare de probe pentru analiza, penetrare dinamica standard si Sondaje Electrice Verticale (SEV). S-au luat masuri speciale pentru prevenirea unor accidente datorate interceptarii unor cabluri electrice si conducte de gaz.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofizice Investigatii geoelectrice prin metoda Sondajelor Electrice Verticale (SEV) si multielectrod (tomografie electrica) in cadrul proiectului de subtraversare a raului Odra, la granita dintre Germania si Polonia. Metodele utilizate au permis realizarea unei sectiuni geologice detaliate necesare proiectarii forajului orizontal pe sub raul Odra. *

2010_5b Participarea in cadrul primei editii a “International Geosciences Student Conference”  (IGSC) organizata sub patronajul American Association of Petroleum Geologists (AAPG), Society of Exploration Geophysicists (SEG), European Association of Geoscientists & Engineers (EAGE), Societatea Romana de Geofizica (SRG), Societatea Geologica a Romaniei (SGR)  la Bucuresti. Standul amenajat de firma noastra a permis informarea celor interesati asupra metodelor geofizice utilizate in cadrul investigatiilor de mica adancime pentru sustinerea lucrarilor ingineresti. Problematica complexa a proiectelor ingineresti presupune aplicarea de metode multiple pentru a realiza o imagine cat mai detaliata a situatiei subsolului atat din punct de vedere geologic, hidrogeologic cat si al utilitatilor sau obiectelor ingropate. In acest context metodele geofizice (geoelectric, georadar, magnetic, electromagnetic, seismica etc) alaturi de informatii geologice si topografice pot imbunatati substantial calitatea lucrarilor si pot genera reduceri ale costurilor de executie.

S/W Ver: 85.99.82P Studii geotehnice pentru aductiunile de apa-canal din cadrul localitatilor Copaceni, Dangeni si Diculesti, Judetul Valcea. Studiile au fost executate pentru Studiul de Fezabilitate (SF) din cadrul proiectului. S-au realizat foraje scurte si penetrare dinamica standard.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofizice Explorare geofizica prin metode seismice pentru identificarea conditiilor geologice locale in cadrul proiectului de subtraversare a unei portiuni din Alpii Austrieci, in regiunea Silvretta-Vermunt. Investigatiile seismice au avut drept scop punerea in evidenta a limitei dintre roca puternic fisurata de suprafata si roca de baza. Rezultatele au fost utilizate in alegerea corecta a traseului tunelului de traversare a muntelui in conditii economice avantajoase. *

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofizice Investigatii geofizice prin metode geoelectice in varianta tomografie electrica (multielectrod) pentru stabilirea conditiilor geologice locale in localitatea Reutte, Elvetia. Rezultatele masuratorilor s-au concretizat in imagini 2D si 3D ale zonelor investigate in care s-au identificat zonele cu potential ridicat de prabusire. Pentru aceste zone s-au recomandat masuri speciale de imbunatatire a gradului de compactare al terenului. *

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofizice Explorare geofizica prin metode geoelectrice in varianta Sondaj Electric Vertical (SEV) si imagini ale gradientului termic. Aceste masuratori au pus in evidenta conditiile geologice si hidrogeologice locale pentru depistarea cauzelor ce au condus la aparitia unor prabusiri in imediata apropiere a localitatii Hellikon, Elvetia. Urmare a investigatiilor efectuate s-au putut identifica zonele cu potential ridicat de alunecare si s-au luat masuri de prevenire a unor posibile dezastre. *

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofiziceInvestigatii geoelectrice prin metoda Mise-a-la-Masse pentru identificarea conditiilor hidrogeologice din arealul Wurenlos-Huttikon, Elvetia. Prin aceasta metoda s-a reusit identificarea traseelor apei subterane si proiectarea unor sisteme de captare a apei potabile. Metodele geoelectrice au bune rezultate in zone cu infiltratii ale apei in roci rezistive – calcare, dolomite, greii etc. *

2009_11 Asistenta topografica in cadrul proiectului de constructie a centurii de ocolire a localitatii Ovidiu si conectare la autostrada A2. In cadrul proiectului s-a verificat reteaua de sprijin locala si s-au trasat aliniamentele pentru decopertare. Participarea la acest proiect a fost intrerupta odata cu sistarea lucrarilor din lipsa de finantare.

2009_10 Asistenta topografica in cadrul proiectului de dezvoltare parc eolian Agighiol, Judetul Tulcea si Pestera, Judetul Constanta. In cadrul acestui proiect s-a dispus prezenta permanenta a unei echipe topografice avand dotarea necesara: GPS RTK, Statie totala robotica, nivela optica, nivela laser.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofiziceInvestigatii geofizice prin metode electromagnetice pentru identificarea posibilelor bombe neexplodate aflate sub caile de rulare sau platforme de pe aeroportul Zweibrucken, Germania. Ca urmare a masuratorilor efectuate s-au realizat harti cu variatia campului electromagnetic care au evidentiat zonele de interes. Datorita conditiilor de aeroport lucrarile s-au desfasurat in regim de noapte. *

2009_8 Masuratori topografice pentru alcatuirea planului de situatie detaliat in vederea dezvoltarii unor proiecte ingineresti – Bucuresti (Adevarul, Moinesti, Cascade) Brasov, Curtea de Arges, Tulcea, Ramnicu Valcea, Sibiu, Baicoi, Boboci, Campina.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofizice Investigatii geofizice pentru evidentierea variatiei rezistivitatii terenului din cadrul incintei rafinariei Petrobrazi. Avand experienta anterioara in medii cu pericol ridicat de explozie s-au luat masuri speciale pentru desfasurarea in bune conditii a masuratorilor.

Investigatii geofizice pentru depistarea utilitatilor ingropate si a bombelor neexplodate in cadrul unor perimetre din Medgidia, Ploiesti, Bucuresti – Moinesti, Braila, Ciesti, Ticieni. In cadrul acestor investigatii s-au utilizat atat metoda gradient magnetic vertical, geoelectric, in varianta profilarii Wenner cat si georadar.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofizice Investigatii geofizice prin metoda Sondajului Electric Vertical (SEV) pentru depistarea conditiilor hidrogeologice locale din apropierea lacului de saramura Ocna Mures. Investigatiile au semnalat posibile pericole de alunecari ale terenului datorate prezentei lacului cu saramura in imediata apropiere si a influentei acviferului de suprafata. Investigatiile geofizice au fost completate si cu informatii provenite de la teste de penetrare dinamica grea.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofizice Ca urmare a rezultatelor deosebite obtinute in cadrul proiectului de punere in evidenta a penelor de contaminare cu hidrocarburi din vecinatatea rafinariei Petrobrazi desfasurat in anul 2007, s-au executat investigatii si pe alte locatii. Metodele geoelectrice au dat rezultate si de aceasta data, desi configuratia terenului a impus prelucrari speciale.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofizice Investigatii geofizice prin metoda rezistivitatilor in configuratie multielectrod (tomografie electrica) pentru identificarea conditiilor hidrogeologice locale din imediata vecinatate a Luxemburgului. S-au realizat harti si sectiuni ale variatiei rezistivitatii aparente. Rezultatele interpretarii au condus la realizarea unei harti locale cu distributia cailor preferentiale de migrare a apelor subterane. *

2009_2 Studii geotehnice pe bazinul hidrografic Buzau, Trotusi si Siret. Studiile au fost realizate in cadrul proiectului de prevenire a riscului de inundatii. Conform cerintelor beneficiarului s-au executat o serie de gropi de prelevare de probe si penetrare dinamica grea.

2009_1 Studii geotehnice pentru dezvoltarea de proiecte imobiliare in localitatile Brasov, Bucuresti, Constanta, Medgidia, Giurgiu. Studiile s-au facut in vederea realizarii unor constructii de supermarketuri sau cartiere rezidentiale. Pe langa investigatiile clasice (foraj geotehnic si penetrare dinamica) s-au mai realizat si masuratori geofizice pentru depistarea unor anizotripii locale.

2008_8 Masuratori topografice in cadrul proiectelor de dezvoltare parcuri eoliene din localitatile Pestera si Tartasesti. S-a realizat o serie de profile transversale si longitudinale, planuri de situatie cu puncte de cota pe fiecare platforma in parte. Datorita implicarii mai multor echipe topografice si a aparaturii folosite (GPS RTK, statii totale automate)  masuratorile de teren au fost executate intr-un timp foarte scurt raspunzand astfel la cerinta speciala a beneficiarului.

2008_7 Asistenta topografica in cadrul proiectelor de constructii Pasaj centura Bucuresti – Baneasa, Supermarket Berceni, Cladire birouri Cascade – Bucuresti, Fabrica de biodiesel Lehliu Gara. Proiectele au presupus prezenta permanenta a unei echipe de topografi avand dotarea specifica unor astfel de lucrari.

S/W Ver: 85.99.82P Planuri de situatie, sectiuni transversale si longitudinale in cadrul proiectului de extindere retea canalizare si apa potabila din localitatile Dragasani, Buciumeni, Copaceni Dragoesti, Judetul Valcea. Masuratorile au fost necesare pentru realizarea Studiului de Fezabilitate (SF).

2008_5 Masuratori topografice in vederea realizarii planului de situatie detaliat pentru proiecte de constructie supermarketuri: Campulung Muscel, Chiajna, Codlea, Dragasani, Mangalia, Medgidia, Pitesti, Ramnicu Valcea, Rosiorii de Vede, Tulcea, Slobozie, Ciorogarla, Dragomiresti, Targu Mures, Tunari, Zurbaua, Bucuresti – Dr. Gazarului.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofiziceExecutarea unui set de masuratori geoelectrice in cadrul incintei rafinariei Petrobrazi pentru punerea in evidenta a variatiei laterale a rezistivitatii locale. Datorita mediului de lucru au fost luate masuri speciale pentru prevenirea unor posibile accidente electrice in timpul masuratorilor.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofizice Investigatii geofizice pentru depistarea utilitatilor ingropate si a bombelor neexplodate din cadrul perimetrelor Ciesti, Medgidia, Ploiesti, Dragomiresti, Galati si Focsani. Ca urmare a acestor investigatii s-au realizat harti cu pozitia utilitatilor ingropate si s-au semnalat posibile locatii ale bombelor neexplodate. Rezultatele au fost luate in calcul la executia proiectului si s-au redus astfel cheltuieli neprevazute.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofizice Studiu hidrogeologic in cadrul perimetrului fabricii de biodiesel, Lehliu Gara, in vederea executarii de foraje pentru extragerea de apa industriala din acviferul local. In urma investigatiilor s-au depistat trei locatii in cadrul perimetrului care indeplineau cerintele impuse de beneficiar.

Masuratori batimetrice pentru completarea datelor topografice din cadrul proiectului de realizare a hartilor de hazard la inundatii si a planului pentru prevenirea, protectia si diminuarea efectelor inundatiilor. Bazinele hidrografice pe care s-au executat masuratori: Siret, Tarnava Mare, Tarnava Mica, Timis.

Masuratori topografice in vederea realizarii planului de situatie detaliat din cadrul perimetrelor de dezvoltare imobiliara prin constructia de supermarketuri. Localitati in care s-au executat masuratorile: Ciorogarla, Dragomiresti, Galati, Sibiu, Tunari, Zurbaua, Constanta, Stefanestii de Jos, Bucuresti (Electrotehnica, Tricodava, Frigocom, Bercevi, Vacaresti), Ploiesti, Titu, Bolintin Deal, Crovu, Turcoaia, Nicolaie Balcescu, Chiajna, Arad, Focsani, Botosani, Giurgiu, Slatina, Slobozia, Targu Jiu.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofizice Investigatii geofizice pentru depistarea penelor de contaminare cu hidrocarburi din cadrul siturilor pozitionate in apropierea rafinariei Petrobrazi, Ploiesti. In cadrul acestor proiecte s-au realizat profile geoelectrice. Prin aceasta metoda s-a reusit identificarea cu mare acuratete a extinderii zonei afectate de contaminarea cu hidrocarburi.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofizice Investigatii geofizice pentru depistarea utilitatilor ingropate din cadrul proiectelor de dezvoltare imobiliara din Dragomiresti, Ploiesti si Galati. S-a utilizat metoda gradient magnetic vertical cu rezultate foarte bune. Interpretarea datelor a condus la intocmirea hartilor zonale cu reteaua de utilitati din cadrul perimetrului.

Masuratori batimetrice in cadrul proiectului de realizare a hartilor de hazard la inundatii si a planului pentru prevenirea, protectia si diminuarea efectelor inundatiilor desfasurat pentru bazinele hidrografice Buzau, Crisuri, Mures, Somes si Timis. Deoarece variatia adancimii apei si morfologia terenului a fost deosebit de variate s-au utilizat trei tipuri de barci impreuna cu echipamentul specific masuratorilor batimetrice: sonar, GPS, statie totala.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofizice Explorare geofizica prin metode geoelectrice, in varianta Sondaj Electric Vertical (SEV) si profilare Wenner, pentru stabilirea conditiilor hidrogeologice locale din perimetrul Ranciu, Republica Moldova. Dificultatea acestui proiect a constat in faptul ca acviferul cercetat se afla la o adancime de aproximativ 300 m in roci sedimentare cu grad scazut de contrast al valorilor de rezistivitate.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofizice Participare in cadrul proiectului de investigare a sitului arheologic din localitatea Rotbav, Brasov. S-au executat masuratori geoelectrice in varianta profilarii Wenner, gradient magnetic vertical si georadar. Rezultatele masuratorilor au ajutat la identificarea zonelor de interes si planificarea sapaturilor de decopertare.

2006_2 Asistenta topografica permanenta in cadrul proiectului de constructie a fabricii de sticla Saint-Gobain, Calarasi si fabrica de biodiesel, Lehliu Gara. S-a utilizat aparatura specifica – statie totala, GPS RTK, nivela laser si nivela optica.

2006_1 Numeroase masuratori topografice executate pentru intocmirea planului de situatie detaliat si calculul volumelor de excavatie sau depozit: Constanta, Bucuresti, Iglicioara, Lehliu Gara, Calarasi, Mihaesti in vederea realizarii de constructii industriale.

Explorare geofizica | Investigatii geofizice | Masuratori geofiziceInvestigatii geofizice complexe (Sondaj Electric Vertical, tomografie electrica, VLF, seismica) pentru determinarea conditiilor hidrogeologice locale in vederea executiei unor foraje de exploatare a apei potabile in diferite zone din Afghanistan – Kabul, Gardez, Ghazni, Sharon, Aibach, Khulm, Quala-e-Now. Datorita faptului ca, pe diferite zone, geologia terenului a fost deosebit de accidentata si in lipsa unor informatii geologice directe, interpretarea datelor a fost deosebit de dificila. Proiectul a fost derulat sub programul USAID si prevedea alimentarea cu apa potabila a localitatilor.

* Proiecte desfasurate in parteneriat cu Dr. Donié Geo-Consult GmbH