Brantax - engineering survey

underwater, underground
and surface investigation

Cercetari asupra contaminarii solurilor


Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /homepages/43/d432186193/htdocs/brantaxro/wp-content/plugins/subpage-listing/subpage-listing.php on line 35
Inapoi la pagina anterioara

Cercetari asupra contaminarii solurilor

Tehnicile geofizice sunt folosite cu succes si dau rezultate bune si rapide in cercetarea locatiilor contaminate. Cartografierea electromagnetica, tomografia geoelectrica, sondajele electrice verticale, potentialul natural si georadarul sunt tehnicile ce pot scoate in evidenta zonele posibil contaminate, fara a expune personalul la pericolele existente in zone.

Investigatiile geofizice pot fi aplicate asupra unei locatii pentru determinarea dimensiunii petei de contaminare si a adancimii de patrundere, pentru stabilirea gradului de contaminare si planificarea investigatiilor intruzive pentru a lua mostre directe.

Metodele geofizice au fost folosite si in monitorizarea zonelor cu infiltratii periodice de poluanti anorganici (produse chimice si petroliere) sau a zone lor de infiltratie a apei sarate (ape marine, deversari de saramuri).

 

Alte aplicatii geofizice: