Brantax - engineering survey

underwater, underground
and surface investigation

Explorare minerale utile


Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /homepages/43/d432186193/htdocs/brantaxro/wp-content/plugins/subpage-listing/subpage-listing.php on line 35
Inapoi la pagina anterioara

Explorare minerale utile

Explorarea geofizica reprezinta un instrument important in etapele de cercetare si evaluare a unor zacaminte de minereuri utile. O buna planificare si proiectare a metodei de prospectare a terenului conduce la scaderea costurilor de exploatare si reduce semnificativ timpul dedicat investigatiilor directe.

Prin metodele sale, explorarea geofizica, poate acoperi suprafete extinse de teren localizand zonele cu potential ridicat de depozitare a minereului util – harti ale variatiei intensitatii campului magnetic natural, harti cu variatia gradientului magnetic vertical sau orizontal, harti de rezistivitate electrica si PI, profile geoelectrice (SEV sau tomografie electrica), mise-a-la-masseprofile seismice, radiometrie.

In cazul carierelor si balastierelor explorarea geofizica, alaturi de cercetarea geologica, aduce informatii pretioase pentru calculul rezervelor existente si ajuta in luarea deciziilor privind directia de dezvoltare a exploatarii.

Pentru explorarea resurselor minerale aflate sub nivelul apei (rauri, lacuri sau ape marine) avem experienta si instrumentatia necesara executarii unor investigatii geofizice pe apa care sa puna in evidenta caracteristicile geologice ale terenului de interes.

Alte aplicatii geofizice: