Brantax - engineering survey

underwater, underground
and surface investigation

Fotografie aeriana

Fotografia aeriana ofera perspective utile in dezvoltarea unor proiecte pornind din stadiul de proiectare, trecand la executie, receptie si mentenanta si urmarire in timp. Utilizarea dronelor (UAV) pentru captarea imaginilor aeriene aduce un surplus de flexibilitate in abordarea siturilor de mici dimensiuni, pana in cateva sute de hectare, avand costuri mult reduse fata de aparatele de zbor clasice.

Fotografie aeriana_drona_9 Fotografie aeriana_drona_14 Fotografie aeriana_drona_12 Fotografie aeriana_drona_10 Fotografie aeriana

In domeniul investitiilor industriale si civile fotografia aeriana este utilizata ca un instrument de verificare si control, monitorizare, planificare si preventie. Fotografia aeriana se dovedeste a fi deosebit de utila si in domeniul imobiliar, cercetare arheologica, exploatarea resurselor minerale (cariere, balastiere), forestier si agricol, arii protejate si parcuri naturale, cai de comunicatie si transport etc. Deoarece pe aparatele de zbor fara pilot (drona, UAV) se pot monta diferite aparate si senzori, aplicabilitatea lor se poate extinde considerabil.

Fotografie aeriana_drona_16Fotografie aeriana_Parcuri eoliene_4Fotografie aeriana_Parcuri fotovoltaice_1Fotografie aeriana_drona_2Fotografie aeriana_Parcuri fotovoltaice_6

In cazul proiectelor unde suprafetele ce trebuiesc acoperite sunt mai mari de cateva sute de hectare, recomandam utilizarea aeronavei de mici domensiuni (ULA). Pe acest tip de aeronava putem monta echipament cu rezolutie ridicata si rata de acoperire este mult marita.

Fotografie aerianaFotografie aerianaFotografie aerianaFotografie aerianaFotografie aeriana

Prin procesarea imaginilor achizitionate putem obtine ortofotoplanuri rectificate precum si modelul 3D al suprefetei terenului (DSM) pe arii extrem de largi – sute de mii de hectare. Rezolutia aerofotografiilor poate ajunge sa fie mai mica de 10 cm / pixel, ceea ce recomanda metodele aerofotogrametrice in diferite aplicatii: harti forestiere, cercetare geologica, proiecte de infrastructura mare, aplicatii de mediu, reconstructie ecologica, studii de fezabilitate, cadastru general etc.

Aplicatii fotografie aeriana: