Brantax - engineering survey

underwater, underground
and surface investigation

Explorare parcuri eoliene si fotovoltaice


Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /homepages/43/d432186193/htdocs/brantaxro/wp-content/plugins/subpage-listing/subpage-listing.php on line 35
Inapoi la pagina anterioara

Explorare parcuri eoliene si fotovoltaice

In etapele proiectarii unor parcuri eoliene sau fotovoltaice o deosebita atentie este acordata cunoasterii structurii geologice a terenului de fundare. Explorarea geofizica, prin metode specifice, completeaza informatiile geotehnice si aduce un plus de date la evaluarea terenului.

In proiecte desfasurate pentru descrierea conditiilor geologice si hidrogeologice dintr-un perimetru pe care urmeaza sa se dezvolte un parc eolian sau fotovoltaic am utilizat metode ca: prospectiune seismica de refractie, MASW, tomografie geoelectrica. Prin aceste metode au putut fi evidentiate structurile geologice, golurile subterane, neomogenitatile naturale sau artificiale, planurile de alunecare etc.

In situatia amplasarii unor parcuri eoliene sau fotovoltaice in zone cu sonde petroliere sau aflate in apropierea unor zone urbane sau industriale este recomandata executarea unor investigatii geofizice pentru depistarea retelelor ingropate sau a bombelor neexplodate (UXO).

 

Alte aplicatii geofizice: