Brantax - engineering survey

underwater, underground
and surface investigation

Geofizica de sonda


Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /homepages/43/d432186193/htdocs/brantaxro/wp-content/plugins/subpage-listing/subpage-listing.php on line 35
Inapoi la pagina anterioara

Geofizica de sonda

In investigarea forajelor, geofizica de sonda furnizeaza unul din mijloacele de evaluare al unei varietati de proprietati fizice ale rocilor din adancime, ale sedimentelor si fluidelor. Inregistrarile prin masuratori geofizice de sonda ofera o alternativa continua si ieftina pentru carotajul de sonda, oferind un flux continuu de date intr-o forma grafica usor si rapid de interpretat pe teren. Aditional, geofizica de sonda furnizeaza informatii ce altfel nu ar fi disponibile prin metodele clasice obtinute din carote.

Acolo unde observatiile geologice si hidrogeologice s-au pierdut sau sunt insuficiente, geofizica poate furniza informatii pretioase, fiind, de cele mai multe ori, singura modalitate de a reconstitui succesiunea geologica.

In cazul forajelor de exploatare a acviferelor, geofizica poate contribui cu informatii pretioase la determinarea caracteristicilor acviferului si stabilirea datelor tehnice.

 

Alte aplicatii geofizice: