Brantax - engineering survey

underwater, underground
and surface investigation

Prospectarea raurilor si lacurilor


Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, array given in /homepages/43/d432186193/htdocs/brantaxro/wp-content/plugins/subpage-listing/subpage-listing.php on line 35
Inapoi la pagina anterioara

Prospectarea raurilor si lacurilor

Determinarea pozitiei defectelor din membrana de izolare a unui lac reprezinta una dintre problemele principale legate de scurgerile prin infiltratie. Prin mijloace geoelectrice se gasesc metode viabile de rezolvare a acestor probleme.

In prospectarea pentru scurgeri prin infiltratie in baraje se pot folosi doua dintre cele mai apreciate metode geoelectrice.

Una dintre metode este mai putin conventionala si se numeste “Mise-a-la-Masse” (Priza la masa) si ofera rezultate foarte bune in investigatiile privind continuitatea membranei de izolatie a lacurilor si barajelor.

Metoda “Polarizatiei Naturale” (PN) este de mult timp folosita in investigatii privind infiltratiile in versantii barajelor naturale.

Metodele geoelectrice mai pot fi folosite pentru prospectarea geologiei si a reliefului lacurilor si raurilor.

Sonarul poate fi utilizat in astfel de cazuri pentru a spori acuratetea rezultatelor si de asemenea pentru a inregistra adancimea apei. Grupate, aceste metode ofera rezultate foarte bune .

Alte aplicatii geofizice: